Antalya Teknokent Firma İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı Gerçekleştirdik

Antalya Teknokent firma yetkililerinin yer aldığı ‘‘Firma İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'' Antalya Teknokent Büyük Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi. Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ açılış konuşmasında sonra Teknokent firmalarına, son bir yılda Antalya Teknokent'te gerçekleşen projeler, faaliyetler ve başarılar hakkında bilgilendirmede bulundu. Gerçekleşen başarıda Antalya Teknokent ekibinin çabası ve firmaların desteğinin yadsınamayacağını ifade etti.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ açılış konuşmasından sonra Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yer alan firmalara Üniversite Sanayi İş Birliği, Horizon 2020 AB Projesi, Antalya Teknokent Teknoloji Vadisi ve Antalya Teknokent'te gerçekleştirilecek Teknokent Akademi Eğitim Programı hakkında sunumda bulundu. Teknokent Akademi programında sektörel alanlara yönelik olarak eğitimi verilecek konularda, Teknokent firmalarının, Akdeniz Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin yararlanabileceğini dile getirdi.

Sunumun devamında İbrahim YAVUZ, özellikle Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yer alan firmalara 4691 Sayılı kanun ve yönetmeliklerdeki değişikliklere değinerek, patent, tasarım tescil, faydalı model konularını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bildirilen mali uygulamalar ve muafiyetlere yönelik başlıklarda Teknokentlerin dikkat etmesi gereken konuları bildirdi.

Toplantının son bölümünde ise, Antalya Teknokent'te yer alan firma yetkililerinden Cell Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Prof. Dr. Emin Türkay KORGUN, Basca Ar-Ge Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Durmuş BURĞUCU ve Senbatek Akü Elektronik ve Yazılım San. A.Ş. firma yetkilisi Serhat NAFİZ'in Teknokent faaliyetlerine ilişkin sorularını Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ cevaplandırdı. Aynı zamanda Teknokent'te gerçekleşen ve gerçekleştirilen programlarda firmaların faydalanabileceğini ve çalışmalarına yönelik sorularının her zaman cevaplandırılağını bildirdi.

Programın sonunda Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloi Geliştirme Bölgesi'nde yer alan firma yetkilileri verimli geçen toplantı için Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ ve ekibine teşekkürlerini ilettiler.