Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent genel kurul toplantısı Akdeniz Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Farklı sektörlerde yer alan ortakların bulunduğu genel kurulda şirketlerin durumları değerlendirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın başkanlık ettiği genel kurul toplantısında Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ayşe Gülbin ARICI ve Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İMRE'nin katılım gösterdiği genel kurul toplantısında Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ, faaliyet sunumu ve mali sunumlarını gerçekleştirdi.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ, Antalya Teknokent şirketinin sunumunda, Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin ekonomik gücünden, bölgedeki firmaların Ar-Ge projeleri ve patentlerinden, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi'nde Antalya Teknokent'in tüm teknokentler arasında başarısından söz etti. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'in çoğunlukla yazılım sektöründe faaliyet gösterdiğini, ayrıca, tarım, sağlık, kimya, elektrik-elektronik, nanoteknoloji ve gıda gibi sektörlerde de başarılı projeler yürüttüğünden bahsederek İbrahim YAVUZ, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Antalya Teknokent bünyesinde yer alan Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'nin ve Prototip Atölyesi'nin faaliyetlerinden söz ederek akademisyenler, öğrenciler ve girişimciler için projelerini ve faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri önemli merkezler olduğunu belirtti. Yürütülen çalışmaların ve projelerin hem üniversitemiz adına, hem de Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Antalya ili adına başarılı girişimler olduğunu açıkladı. Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'in diğer Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile iş birlikleri gerçekleştirip uluslararasılaşma faaliyetlerini yürüterek, Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin her geçen büyüyerek başarılı çalışmalara imza attığını sözlerine ekledi.

YAVUZ, Antalya Teknokent'in bölgenin sahip olduğu coğrafi ve ekonomik özelliklerini Ar-Ge ve inovasyon potansiyelini, girişimcilik ve akademik ekosistemini, geliştirerek ülkemizin gelecek hedeflerine hizmet ettiğini vurguladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN ise, üniversitelerin bilimsel bilgi birikimini girişimcilerle, yatırımcılarla buluşturan Teknokentler'in ülkemiz için önemli bir artı değer olduğunu belirtti. Rektör ÖZKAN, toplantı sonunda Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ'a ve şirket ortaklarına teşekkürlerini ileterek, dilek ve temenniler ile ilgili toplantı katılımcılarına söz hakkı tanıdı.