Genel Müdürümüz İbrahim YAVUZ, TRT Haber ile Röportaj Gerçekleştirdi

Antalya Teknokent'te üretilen "Alperen Gözcü", Mehmetçiğe gözü gibi bakacak. Savunma sanayii için yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla üretilen evrensel atış istasyonu, sahada görev almak için gün sayıyor.

Antalya Teknokent Savhatek Firma Yetkilisi İbrahim YILDIRIM, ‘‘Askerlerin kendi tüfeklerini bağlayıp uzaktan kumanda modülü ile bir yerden atış yaparak her türlü tehlikeden korunmasına yönelik geliştirdiğimiz bir ürün.'' dedi.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'nde TRT Haber ile gerçekleştirdiği röportajda Alperen Gözcüyü anlattı.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim YAVUZ, ‘‘Teknokent mentorlerinin, danışmanlarının, Antalya Teknokent'in uzmanlarının ve Akdeniz Üniversitesi akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bir ürün.'' dedi.

Testleri ve Ar-Ge süreci devam eden Alperen Gözcü, haziran ayında savunma sanayiinde ticarileşecek. Ürün, sivil platformlarda kullanılmak üzere, gelen talepler doğrultusunda piyasaya sunulacak.