Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Uzmanları'ndan Antalya Teknokent'e Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Uzmanları ve Genel Müdürümüz İbrahim YAVUZ, Akdeniz Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÜNAL ile görüşme gerçekleştirdiler. Ardından Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'mizde yer alan SAVHATEK Savunma Sanayi firmamızın Alperen Gözcü Ürünü projesini incelediler.

Genel Müdürümüz İbrahim YAVUZ, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı uzmanları ile görüşmesinde Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'mizde farklı sektörlerde birçok projenin yürütüldüğünü, sektör uzmanlarını, öğrencileri ve akademisyenleri aynı ekosistemde birleştirerek güçlü bir sinerji yarattıklarını belirtti. Aynı zamanda Antalya Teknokent Prototip Atölyesi ile girişimcilere hayal ettikleri projeleri gerçeğe dönüştürmeleri için imkan sağladıklarını ifade etti. YAVUZ, Savhatek Savunma A.Ş.'nin de TÜBİTAK BİGG projesini kazanması ile faaliyetlerine Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'nde devam ettiğini belirtti. Firmanın Antalya Teknokent bünyesinde savunma sanayii alanında başarılı çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Savhatek Savunma A.Ş. yetkilisi İbrahim YILDIRIM, Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'nde projesini geliştirdiği Alperen Gözcü Ürünü, askerlerin kendi tüfeklerini bağlayıp uzaktan kumanda modülü ile bir yerden atış yaparak her türlü tehlikeden koruması ile birlikte ürünün hafif ve taşınabilir olmasının avantaj olduğunu belirtti.